NASCHOLING KLANTONDERSTEUNING BIJ AUDITS IN FOOD

Reservering: 09/09/2025

Bookings

AANMELDFORMULIER NASCHOLING: NASCHOLING KLANTONDERSTEUNING BIJ AUDITS IN FOOD

Ticket Type Price Spaces
Audits in Food (09/09) €275.00

Toestemming

Boekingsoverzicht (alle prijzen zijn Btw-plichtig, Btw wordt toegepast bij betaling)

1
x Audits in Food (09/09)
€275.00
Totale prijs
€275.00

Cursusinformatie

Loading Map....

Urenschema

None 08:30 - 09:00
Ontvangst
None 09:00 - 12:00
Programma voormiddag (incl. koffiepauze)
None 12:00 - 13:00
Lunch
None 13:00 - 16:00
Programma namiddag (incl. koffiepauze)
None 16:00
Examen
None 16:30
Einde

Wil je je kennis verrijken op gebied van plaagdierbeheersing en auditeren? Kom dan naar onze nascholing Klantondersteuning bij audits in food!

Ter info: Voorheen heette deze training “Auditeren in food”. De naam is gewijzigd, de inhoud is grotendeels hetzelfde gebleven.

Voedselproducerende bedrijven moeten voldoen aan bepaalde voedselveiligheidsnormen. Ze zijn verplicht om een goed plaagdierbeheersingsplan te hebben en deze ook op te volgen. De gevolgen van slecht plaagdiermanagement zijn van invloed op de reputatie van dergelijke bedrijven en op hun winstcijfers. Zo kunnen ernstige besmettingen zoals bv. Salmonella en diverse andere virussen door plaagdieren worden overgedragen of kunnen goederen besmet raken door uitwerpselen…

Voor de klant is de plaagdierbeheerser een dienstverlener aan wie een belangrijke maar tijdrovende activiteit wordt uitbesteed. De klant wil maximaal ontzorgd worden en het vertrouwen hebben dat de opdracht in goede handen is. Een goed beheersingsplan maken is de taak van de plaagdierbeheerser in samenwerking met de klant. Dit vraagt kennis maar ook goede communicatie van de plaagdierbeheerser.

Tijdens deze nascholingsdag wordt aan de hand van een actief lesprogramma dieper ingegaan op de meest voorkomende eisen voor plaagdierbeheersing uit enkele belangrijke voedselveiligheidsnormen – kennis die van zeer groot belang is wanneer je een servicecontract afsluit met een voedselverwerkend bedrijf. Daarnaast ligt de nadruk op doelgerichte communicatie, nazorg en aandacht voor jouw klant. Dat doen we door middel van diverse interactieve voorbeeldcases en stellingen waarbij het uitvoeren van een gerichte inspectie, het verzorgen van advies en een uitvoerige rapportage naar jouw klant aan bod komen.

  • Plaagdierbeheersing en de relatie tot voedselkwaliteit / voedselveiligheid (volgens HACCP)
  • De meest voorkomende en voor ons vakgebied relevante normen (AIB/IFS, BRC, FSSC 22000, TESCO)
  • Doelgericht communiceren, rapporteren en adviseren
  • Analyse omgevingsfactoren, inspecties en vastleggen van risico’s
  • Web- en trendanalyse tools
  • Nazorg en aandacht
  • De dag wordt afgesloten met een theoretisch examen dat afgenomen wordt door het RPMV en waarbij 2 dagdelen (25 punten) behaald kunnen worden voor het up-to-date houden van het Nederlands vakbekwaamheidsdiploma.

    Voor Belgische deelnemers zonder Nederlands vakbekwaamheidsdiploma bieden wij de mogelijkheid om een toets af te leggen en een certificaat van deelname te ontvangen.

    INBEGREPEN
    • Lesstof (hand-outs)
    • Examen
    • Koffie, thee, fris en een verzorgde lunch

     

    NIET INBEGREPEN
    • Indien van toepassing: kosten herexamen